EU:n ulkopuolella asuville

Työn etsintä ja työllistyminen ulkomailla on aika vaikea ja vaivalloinen asia hakijalle, mutta asiantuntijoiden ja työntekijöiden tarvetta huomioon ottaen on työllistymismahdollisuuksia sekä yrityksissä että kausitöissä.

Ensimmäinen vaihtoehto:

EU:n sininen kortti (Blue Card) on oleskelulupa työnteko-oikeudella, jonka myönnetään erittäin päteville asiantuntijoille EU:n ulkopuolelta.

Sininen kortti antaa oikeuden työskennellä vain siinä EU-valtiossa, joka on sen myöntänyt.

Mikäli työnantaja on kiinnostunut sinusta työntekijänä, hän itse hoitaa kutsuun ja työlupaan liittyviä virallisuuksia.

Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että kaikki yleiset erikoisuudet ja tarpeet huomioon ottaen, työnantajat ovat vaativia valittaessa työntekijöitä. Jotkut ammatit edellyttävät tutkintotodistuksen vahvistamista ja joskus lisäkoulutusta ja ammattipätevyyden tarkastusta.

Toinen vaihtoehto:

Toisena vaihtoehtona on ammattikoulutusta edellyttämätön työ. Yleensä tämä koskee kausityöntekijöitä (maatila- ja kasvihuonetyö) tai tehdastyöntekijöitä. Tässä tapauksessa kaikki on yksinkertaisempaa, sillä ei tarvitse vahvistaa tutkintotodistusta eikä tarkastaa ammattipätevyyttä. Tässä tapauksessa tarvitset vain viisumin ja halun tehdä työtä.

Itse asiassa on olemassa monia työllistymisvaihtoehtoja niille, jotka haluavat työskennellä Euroopassa, ja jokaisella on omat etunsa. Kääntymällä meille vältät kaikki työllistymistä, papereita ja viisumia sekä muita asioita, joihin voi törmätä ulkomailta työtä hakeva henkilö, koskevat vaikeudet.

Kirjoittaa meille